Sól himalajska
Sól himalajska pochodząca z Pakistanu ma krystaliczną strukturę, różową barwę i słony, lecz subtelny smak. Ta sól od Purella, w przeciwieństwie do soli stołowej, nie zawiera substancji przeciwzbrylających – uchodzi więc za bardziej naturalną.
Poznaj sól himalajską
Sól himalajska spożywana w ograniczonych ilościach stanowi element zdrowej diety. Jest ona ciekawą alternatywą dla soli kuchennej, bowiem może ona nie tylko wzbogacić smak potrawy, ale również nadać lekko różowego akcentu.
Sól himalajska w Twojej diecie
Żeby uzyskać te same wrażenia smakowe co w przypadku soli stołowej, w przypadku soli himalajskiej zalecane jest jej użycie w mniejszych ilościach. Sól himalajską możesz stosować tak samo jak kuchenną – do codziennego doprawiania potraw.
Tego nie wiedziałaś…
Sól himalajska zawiera jod, który pomaga w prawidłowej produkcji hormonów tarczycy i w prawidłowym funkcjonowaniu tarczycy.
Sycąca Jajecznica na grzance
- 2 kromki chleba razowego
- 2 jajka ekologiczne „0”
- 2 plastry łososia wędzonego
- 1 łyżeczka masła do smażenia
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 2 szczypty soli himalajskiej świeżo mielony pieprz