Mąka kokosowa | Surowce
Białko + Błonnik

Mąka kokosowa

Prebiotyk
Białko + Błonnik
Dowiedz się więcej
arrow

Mąka kokosowa

Doskonała w diecie cukrzycowej

Mąkę kokosową pozyskiwaną z owoców palmy kokosowej (Cocos nucifera) uznaje się alternatywę dla mąki pszennej. Należy do produktów o niskim indeksie glikemicznym (IG), którego wartość przyjmuje się często jako 35.


Mąka kokosowa od Purella pochodzi z ekologicznych upraw na Sri Lance. Produkt jest naturalnie bezglutenowy i odpowiedni dla wegan.


Doskonała w diecie cukrzycowej

Poznaj mąkę kokosową

Mąka kokosowa od Purella pochodzi z ekologicznych upraw na Sri Lance. Produkt jest naturalnie bezglutenowy i odpowiedni dla wegan. Mąka kokosowa dzięki wysokiej zawartości białka pomaga w utrzymaniu masy mięśniowej.


Mąka kokosowa w Twojej diecie

Z mąki kokosowej możesz usmażyć nie tylko przepyszne placki smakujące kokosem, ale także możesz zrobić deser bez pieczenia czy upiec chleb. Mąka kokosowa nadaje się również do dań wytrawnych – zagęścisz nią sos lub zupę. Mąka ma niski indeks glikemiczny. Przygotujesz z niej smaczne bezglutenowe wypieki i wytrawne dania.


Tego nie wiedziałaś…

Choć mąka kokosowa swoim wyglądem przypomina mąkę pszenną, smakuje zupełnie inaczej i inaczej zachowuje się podczas pieczenia. Ponieważ nie zawiera glutenu, w niektórych przepisach wymaga dodania dodatkowego białka (z mąką dobrze komponuje się np. białko konopne).

arrow
wysoka zawartość błonnika
arrow
niski indeks glikemiczny
arrow
naturalnie bezglutenowy
arrow
odpowiedni dla wegan
arrow
bio

Muffinki z masłem orzechowym

Składniki
  • 2 dojrzałe banany
  • 110 g masła orzechowego
  • 2 jajka „0”
  • 35 g MĄKI KOKOSOWEJ PURELLA
  • 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta SOLI HIMALAJSKIEJ PURELLA
  • garść suszonej żurawiny
  • foremki do muffinek
Cały przepis

Nasze surowce