Camu camu | Surowce
Wapń + Witamina C

Camu camu

Odporność
Wapń + Witamina C
Dowiedz się więcej
arrow

Jagody Camu Camu

Z dorzecza Amazonki

Korzystne właściwości camu camu (Myrciaria dubia), małych owoców przypominających czereśnie, doceniali już rdzenni mieszkańcy dorzecza Amazonki. Dziś jagody cieszą się dużą popularnością w Japonii.


Sproszkowane camu camu bio Purella pochodzą z organicznych plantacji w Peru. Proszek ten jest naturalnie bezglutenowy i odpowiedni dla wegan.

Z dorzecza Amazonki

Poznaj camu camu

Jagody camu camu cechuje wysoka zawartość witaminy C, która pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania chrząstki, dziąseł, skóry, czy zębów. Zawierają one również wapń oraz żelazo. Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych czy w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni.


Camu camu w Twojej diecie

Dzienna porcja camu camu to zaledwie 3 g. Sproszkowane owoce możesz dodać do soku owocowego lub koktajlu. Możesz posypać też nimi domowe lody lub inny deser. Produkt odpowiedni dla wegan, naturalnie bezglutenowy. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed światłem.


Tego nie wiedziałaś…

Ze względu na swój gorzki i cierpki smak, owoców camu camu nie jada się na surowo.

arrow
źródło cynku
arrow
źródło wapnia
arrow
źródło żelaza
arrow
wysoka zawartość witaminy C
arrow
bio

Owocowa Quinoa z camu camu

Składniki
  • pół szklanki KOMOSY RYŻOWEJ Purella
  • 2/3 szklanki ulubionego mleka
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka CAMU CAMU Purella
  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżki malin (mogą być mrożone)
  • 1 łyżka JAGÓD GOJI Purella
  • 2 łyżeczki nasion CHIA Purella
Cały przepis

Nasze surowce