Babka płesznik + babka jajowata | Surowce
BŁONNIK+ BIAŁKO

Babka płesznik + babka jajowata

TRAWIENIE
BŁONNIK+ BIAŁKO
Dowiedz się więcej
arrow

Babka płesznik

Dla wegan i diabetyków

Babka płesznik (Plantago psyllium) nazywa również babką afrykańską i należy do rodziny babkowatych. Rośnie głównie w północnej Afryce i zachodniej Azji, ale uprawiana jest również w Polsce. Z kolei babka jajowata to roślina charakterystyczna dla rejonów mocno nasłonecznionych i wilgotnych. Rośnie więc w Hiszpanii czy na Wyspach kanaryjskich. Jej uprawy spotkać można również w Indiach, Stanach Zjednoczonych czy Brazylii.

Dla wegan i diabetyków

Poznaj babkę płesznik i babkę jajowatą

Babka płesznik i babka jajowata od Purella pochodzą od sprawdzonych dostawców z Polski. Produkt odpowiedni dla wegan, naturalnie bezglutenowy.


Babka płesznik i babka jajowata w Twojej diecie

Mieszanka nasion babki płesznik i babki jajowatej ma wysoką zawartość błonnika pokarmowego. Babka jajowata pozytywnie wpływa na poziom cholesterolu we krwi oraz wspiera pasaż jelitowy i prawidłowe funkcjonowanie jelit.

Możesz posypywać mieszanką sałatki, dodawać je do zup czy jogurtów.


Tego nie wiedziałaś…

Po dodaniu płynu ziarenka pęcznieją, zwiększając swoją objętość.

arrow
naturalnie bezglutenowa
arrow
wysoka zawartość błonnika
arrow
odpowiednia dla wegan

Życiodajny chleb z samych ziaren

Składniki
  • 1,5 szklanki płatków owsianych
  • ¾ szklanki SIEMIENIA LNIANEGO PURELLA
  • po 1 szklance nasion słonecznika i mieszanych orzechów
  • 5 łyżek BŁONNIKA WITALNEGO
  • po 2 łyżki pestek dyni i nasion CHIA PURELLA
  • ½ łyżki CUKRU KOKOSOWEGO PURELLA
  • ½ łyżeczki SOLI HIMALAJSKIEJ PURELLA
  • 2 łyżki oleju roślinnego lub masła klarowanego
  • 400 ml wody
Cały przepis

Nasze surowce