Składniki
- 150g dyni (odmaina muscat lub piżmowa)
- 2 graści miechunki
- 300g jogurtu greckiego
- 2 łyżki miodu
- Duża szczypta cynamonu
- Szczypta mielonego kardamonu
- Szczypta gałki muszkatołowej
Przygotowanie
- Dynię pokrój w drobną kostkę
- Przyprawy wymieszaj z dynią, ułoż ją na blasze z papierem do pieczenia, piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni
- Dynię zmiksuj na dyniowy mus
- Połowę miechunki wymieszaj z jogurtem i przełóż do szklanek wypełniając je do połowy
- Na jogurt nalej mus dyniowy, na wierz dodaj pozostałą miechunkę i odorbinę miodu.
Inne przepisy
Newsletter
Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.
Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.