Składniki
Ciasto:
- 150 g mąki pszennej
- 50g mąki kokosowej
- 2 łyżki kakao
- 150 g masła
- 100 g cukru kokosowego
- 1jajko
- szczypta soli himalajskiej
Nadzienie
- 200g g powideł śliwkowych (bez cukru)
- 1 łyżka jagód acai
- garść miechunki
- garść morwy
- garść jagód goji
- garść kruszonego kakako
Przygotowanie
- Składniki ciasta wymieszaj, zlep w kulkę i schładzaj w lodówce przez minimum 35-40 minut
- Po tym czasie ciasto rozwałkuj, przełóż do formy (np. Forma na tarte 23-24cm), ponakłuwaj widelcem piecz około 30 minut w temperaturze 175 stopni. Ciasto ostudź
- Powidła przełóż do rondelka, lekko podgrzej, dodaj acai
- Ostudzone ciasto posmaruj powidłami, posyp superfoodami (miechunka, goji, morwa, kruszone kakao) udekoruj świeżą miętą
Purella superfoods
Potrzebne do przepisu
Inne przepisy
Newsletter
Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.
Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.