Składniki
- 2 pieczone buraki
- 100g sera feta
- 2 łyżki orzeszków piniowych
- 2 garści rukoli
- Łyżka orzechów włoskich
- Łyżka pestek granatu
- Sos:
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżeczki moringi
- 1 łyżka jasnego miodu
- 1 łyżka soku z cytryny
- Szczypta soli himalajskiej
- Szczypta świeżo mielonego pieprzu
Przygotowanie
- Rukolę grubo posiekaj
- Fetę i buraki pokrój w kostkę
- Składniki sosu umieść w małym słoiku, mocno wstrząśnij
- Orzechy podpiecz na patelni
- Rukolę rozłóż na talerzach, dodaj buraki, fetę, orzechy, granat
- Całość obficie skrop moringowym vinegraitem
Inne przepisy
Newsletter
Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.
Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.