Sałatka z burakiem i fetą | Przepisy

Sałatka z burakiem i fetą

Dowiedz się więcej
arrow

Składniki

  • 2 pieczone buraki
  • 100g sera feta
  • 2 łyżki orzeszków piniowych
  • 2 garści rukoli
  • Łyżka orzechów włoskich
  • Łyżka pestek granatu
  • Sos:
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki moringi
  • 1 łyżka jasnego miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Szczypta soli himalajskiej
  • Szczypta świeżo mielonego pieprzu

Przygotowanie

  1. Rukolę grubo posiekaj
  2. Fetę i buraki pokrój w kostkę
  3. Składniki sosu umieść w małym słoiku, mocno wstrząśnij
  4. Orzechy podpiecz na patelni
  5. Rukolę rozłóż na talerzach, dodaj buraki, fetę, orzechy, granat
  6. Całość obficie skrop moringowym vinegraitem

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.

Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.