Kokosowe składniki zapewniają, że to słodkie ciasteczka z niskim indeksem glikemicznym. Robi się je raz-dwa :)
– Ania Starmach
Składniki
- 120 g mąki pszennej
- 30 g MĄKI KOKOSOWEJ PURELLA
- 1 żółtko ekologiczne „0”
- 100 g zimnego masła
- 50 g CUKRU KOKOSOWEGO PURELLA
+
- 3 łyżki wiórków kokosowych
Przygotowanie
- W misce wymieszaj wszystkie składniki oprócz (wiórków), ciasto zlep w kulę, owiń folią spożywczą i wsadź na godzinę do lodówki
- Schłodzone ciasto rozwałkuj na stolnicy podsypując je wiórkami kokosowymi, tak aby połączyły się z ciastem
- Z rozwałkowanego ciasta wykrawaj ciasteczka o dowolnym kształcie
- Przełóż ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
- Piecz około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
- Upieczone ciasteczka ostudź przed podaniem
Inne przepisy
Newsletter
Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.
Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.