Składniki
- ½ chałki drożdżowej (może być też zdrowszy żytni chleb razowy)
- 500g śliwek
- 1 łyżka jagód maqui
- 1 łyżka jagód acai
- 2 łyżki cukru kokosowego
- Szczypta cynamonu
- Skórka otarta z ½ pomarańczy
- 100g serka kremowego (typu philadelphia)
- 2 łyżki płatków migdałów
- 3 łyżki wody
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie
- Kromki chałki podpiecz w piekarniku na złoty kolor
- Na patelnię wsyp cukier kokosowy, dodaj przekrojone śliwki i wodę, podgrzewaj na średnim ogniu aż owoce zamienią się w powidła, wtedy ściągnij patelnię z ognia, dodaj jagody acai i maqui
- Migdały podpraż na patelni
- Kromki chałki posmaruj serkiem, oraz grubą warstwą powideł, całość posyp migdałami i odrobiną miodu.
Purella superfoods
Potrzebne do przepisu
Inne przepisy
Newsletter
Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.
Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.