Składniki
- Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 3 średnie ugotowane buraki
- 2 łyżki białka konopnego Purella
- 1 łyżeczka baobabu Purella
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 mała czerwona cebula
- 1 łyżka czarnuszki Purella
- Duża szczypta soli himalajskiej Purella
- 1 pieczona żółta papryka
- 1 pomidor malinowy
- Garść rukolę
- 4 razowe bułki
- 2 łyżki majonezu
- Olej roślinny do smażenia
Przygotowanie
- Buraki zetrzyj na tarce o małych oczkach, odciśnij nadmiar soku
- Buraki wymieszaj z kaszą, dodaj białko kopne, baobab, posiekaną cebulę i czarnuszkę, sól oraz 2 łyżki bułki tartej
- Z masy lepi burgery, pomóż sobie w formowaniu dodając pozostałą bułkę tartą
- Burgery smaż na odrobine oleju około 3-4 minuty z każdej strony
- Bułki przekrój i podpiecz, posmaruj majonezem
- Burgery układaj na bułkach, dodaj plastry papryki, pomidora oraz rukolę, całość przykryj drugą połową bułki i zepnij patyczkiem do szaszłyków
Newsletter
Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.
Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.