Jajecznica z łososiem na kanapce to super propozycja podania tradycyjnego śniadania. Koniecznie z czarnuszką – pycha!
– Ania Starmach
Składniki
- 2 kromki chleba razowego
- 2 jajka ekologiczne „0”
- 2 plastry łososia wędzonego
- 1 łyżeczka masła do smażenia
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 2 szczypty soli himalajskiej świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
- Kromki chleba podpiecz w tosterze lub w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Poziom wypieczenia wybierz wg uznania.
- Masło rozpuść na patelni, wbij jajka, podgrzewaj na małym ogniu, stale mieszając
- Do jajecznicy dodaj sól himalajską i pieprz
- Na grzankach ułóż plastry łososia a na nich ciepłą jajecznicę. Całość posyp czarnuszką
Newsletter
Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.
Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.