Składniki
- Tortille
- 200g mąki ryżowej
- 200ml mleka
- ½ łyżeczki kurkumy Purella
- Duża szczypta soli himalajskiej Purella
- 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego
- 300g dyni hokkaido
- 2 pomidory limaŁyżka kolendry
- 100ml mleka kokosowego
- 50g ugotowanej komosy ryżowej Purella
- 1 łyżka czarnuszki Purella
- 1 łyżka oliwy
Przygotowanie
- Składniki na ciasto wymieszaj mikserem, konsystencja powinna przypominać tą na ciasto naleśnikowe. Smaż na patelni około 1 minutę z każdej strony
- Dynię pokrój w drobną kostkę, przysmaż na patelni, gdy będzie już prawie miękka dodaj mleko kokosowe i podgrzewaj aż połowa mleko odparuje
- Pomidory pokrój w drobną kostkę dodaj do dyni, wymieszaj, nie podgrzewaj
- Do dyni dodaj tez komosę, wymieszaj
- Z tortilli wycinaj kółka np. Szklanką, na środek nakładaj dyniowy farsz, całość posyp czarnuszką i kolendrą (możesz tez zostawić tortille w ich pierwotnym dużym kształcie, rozmiar nie wpływa na smak)
Inne przepisy
Newsletter
Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.
Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.