Kakaowe muffinki z masłem orzechowym | Przepisy

Kakaowe muffinki z masłem orzechowym

Dowiedz się więcej
arrow

Składniki

  • 2 duże dojrzałe banany (lub 3 mniejsze)
  • 2 jajka
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 4 łyżki cukru kokosowego
  • 1 łyżka miodu
  • 200g jogurtu naturalnego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Szczypta soli himalajskiej
  • 5 łyżek mąki kokosowej
  • 2 łyżki surowego kakao
  • 4 łyżki mąki
  • Garść morwy


Polewa:

  • 3 łyżki podgrzanego masła orzechowego
  • Garść kruszonego kakao

Przygotowanie

  • Banany rozgnieć widelcem na papkę
  • Jajka wymieszaj z cukrem i miodem, dodaj masło orzechowe i jogurt, mieszaj rózgą lub mikserem na małych obrotach.
  • Do masy dodaj mąkę kokosową i pszenną oraz sól himalajską i proszek do pieczenia i banany.
  • Masę wymieszaj.
  • Dorzuć morwę i kakao, ponownie wymieszaj
  • Masę przełóż do foremek na muffinki, piecz 35 minut w temperaturze 180 stopni
  • Po upieczeniu polej podgrzanym masłem orzechowym i udekoruj kruszonym kakao

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.

Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.