Granola z dodatkiem superfoods przynosi jeszcze więcej korzyści, nie tylko smakowych! :)
– Ania Starmach
Składniki
Składniki na ok 10 porcji (nadmiar przechowuj w szczelnym pojemniku)
- 2 szklanki płatków owsianych górskich
- 1 garść orzechów pekan
- 1 garść orzechów włoskich
- 1 garść morwy białej (suszone owoce) PURELLA
- 5 suszonych daktyli
- 6 suszonych moreli
- 6 suszonych śliwek
- 1 tarte jabłko
- 2 łyżki oleju koksowego
- 3 łyżki SUROWEGO KRUSZONEGO KAKAO PURELLA
- 2 łyżki JAGOD GOJI PURELLA
- 2 łyżki miodu
- pół łyżeczki cynamonu
- szczypta SOLI HIMALAJSKIEJ PURELLA
Przygotowanie
- Orzechy pekan i włoskie grubo posiekaj i wymieszaj z płatkami. Dodaj sól i cynamon.
- Starte na grubych oczkach jabłko wymieszaj z olejem kokosowym (powinien mieć płynną konsystencję)
- Do płatków z orzechami, wlej olej z tartym jabłkiem, następnie dodaj miód
- Blachę do pieczenia wyłóż papierem. Rozłóż na nim równomiernie masę z płatków
- Gramolę włóż na 20-25 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni Kilka razy w ciągu pieczenia wymieszaj płatki tak aby równomiernie podpiekły się
- Pokrój suszone owoce w drobną kostkę
- Upieczoną granole ostudź, dodaj pokrojone suszone owoce, kakao, goji oraz morwę
- Przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku
Inne przepisy
Newsletter
Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.
Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.