Muffinki zawsze są dobrym wyjściem, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Szybkie do zrobienia, minimum składników, a jakie PYSZNE!
– Ania Starmach
Składniki
- 2 dojrzałe banany
- 110 g masła orzechowego
- 2 jajka „0”
- 35 g MĄKI KOKOSOWEJ PURELLA
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta SOLI HIMALAJSKIEJ PURELLA
- garść suszonej żurawiny
- foremki do muffinek
Przygotowanie
- Banany obierz i rozgnieć widelcem.
- W misce umieść: banany, masło orzechowe, jajka, mąkę kokosową, proszek do pieczenia, sól himalajską, wymieszaj mikserem.
- Do masy dodaj żurawinę, wymieszaj.
- Napełnij foremki pamiętając że muffinki nieznacznie urosną.
- Piecz 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
- Babeczki najlepiej smakują jeszcze ciepłe!
Inne przepisy
Newsletter
Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.
Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.