Składniki
- ½ szklanki ugotowanej komosy ryżowej Purella
- Garść jarmużu
- ½ awokado
- 150g łososia
- 1 łyżka pestek granatu
- 1 Łyżka orzechów pekan
- Oliwa do smażenia
- 2 łyżeczki oliwy
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- Szczypta płatków chili
- Szczypta soli himalajskiej Purella
- Garść bazylii
- 1 łyżka orzeszków piniowych
- 1 łyżka tartego parmezanu
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka moringi Purella
- Szczypta soli himalajskiej Purella
- ½ łyżeczki soku z cytryny
Przygotowanie
- Jarmuż opłucz, wrzuć do garnka z wrzątkiem na 2 minuty, odsącz, osusz
- Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj jarmuż, sól, smaż kilka minut, odsącz na ręczniku papierowym
- Orzechy pekan podpraż na patelni i grubo posiekaj
- Komosę wymieszaj z granatem, jarmużem, pokrojonym awokado i orzechami
- Składniki marynaty wymieszaj,
- Łososia ułóż w naczyniu żaroodpornym polej marynatą, piecz 8-10 minut w 180 stopniach w środku łosoś powinien być nadal różowy
- Wszystkie składniki pesto zmiksuj, jeśli będzie za gęste dodaj więcej oliwy
- Komosę ułóż na dnie talerzu, dodaj łososia, całość polej pesto
Newsletter
Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.
Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.