Brownie w bezglutenowej odsłonie, znika równie szybko, jak to tradycyjne! :)
– Ania Starmach
Składniki
Składniki suche:
- 50 g mąki kokosowej Purella
- 80 g cukru kokosowego Purella
- 40 g kakao w proszku Purella
Składniki mokre:
- 60 g płynnego oleju kokosowego
- 100 ml ulubionego mleka
- 3 jajka ekologiczne „0”
+
- 150 ml powideł śliwkowych
- 1 łyżka surowego kruszonego kakao Purella
Przygotowanie
- W jednej misce wymieszaj wszystkie składniki „suche”, w drugiej misce wszystkie składniki „mokre”
- Połącz zawartość obu misek, wymieszaj używając rózgi
- Masę przelej do niewielkiej formy
- Formę włóż do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piecz około 30 minut
- Po upieczeniu całkowicie ostudź
- Przed podaniem wierzch ciasta posmaruj warstwą powideł i posyp kruszonym kakao
Newsletter
Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.
Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.