BARDZO ZIELONA SAŁATKA | Przepisy

BARDZO ZIELONA SAŁATKA

Dowiedz się więcej
arrow

Składniki

  • 500g szpinaku baby
  • Pęczek szpinaku
  • Ząbek czosnku
  • 1 młoda cukinia

Sos: 

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka moringi
  • Szczypta soli himalajskiej

Przygotowanie

  1. Od szparagów odetnij zgrubiałe końcówki, gotuj we wrzątku około 5 minut, pokrój na mniejsze części
  2. Na patelni przysmaż posiekany czosnek, dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię, po chwili dodaj szpinak, smaż przez kilka minut, dopraw solą
  3. Składniki sosu wymieszaj
  4. Warzywa wyłóż na talerz, polej zielonym sosem

Purella superfoods

Potrzebne do przepisu

Inne przepisy

Newsletter

Bądź z nami na bieżąco. Otrzymuj zniżki i vouchery.

Zasady wysyłania newslettera oraz przetwarzania danych osobowych w związku z wysyłaniem newslettera opisane są w Regulaminie Newslettera.
Administratorem twoich danych osobowych jest Purella Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (02-952) przy ul. Wiertniczej 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na potrzeby realizacji zamówienia. Szczegółowe zasady ochrony Twoich danych osobowych, w tym twoje prawa z tym związane, opisane są w Regulaminie.